Over ons

Het Kreatief Pakhuis wordt gerund door 2 enthousiaste creatievelingen: Iwan de Koker en Mirka Janssen. Daarnaast is het Kreatief Pakhuis bewoond door een aantal kreatieve ondernemers.

Iwan heeft de opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding afgerond in 2000. Vervolgens heeft hij 2 jaar met veel plezier als gymleraar gewerkt. Tijdens zijn studie had hij een bijbaan bij het buitensportbedrijf PBN Sport en Adventure, waar hij vanaf 2002 full-time in dienst ging. In 2005 heeft hij het paviljoen Nova Zembla in IJmuiden, dat PBN gekocht had, verbouwd, opgeknapt, ingericht en het interieur ervoor ontworpen en gemaakt. Zijn passie voor timmeren werd daardoor alleen maar groter en in 2007 is hij voor zichzelf begonnen met meubelsmaken! In het begin nog bij zijn vader in de schuur, later deels voor bedrijfsevenementen in de Fabrique in Maarssen en na een tussenstop in een boerenschuur in Nieuw-Vennep en sinds april 2009 in de voormalige opslag van Klene. Deze voormalige opslag is nu verbouwd en ingericht als KREATIEF PAKHUIS 146b, waar hij kan ontwerpen, timmeren en creatieve evenementen kan organiseren.

Mirka heeft de opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding afgerond in 2005 en de Master bewegingswetenschappen in 2008. Tussen 2005 en 2007 heeft zij gewerkt voor het ROC Sport & Bewegen in Alphen als docent fysiologie en anatomie. Sinds 2007 werkt zij voor de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam als docent en voert een promotie-onderzoek uit in Amsterdam-West gericht op kinderen met overgewicht en motorische achterstanden. Door Iwan, veel oefenen, enkele cursussen en het vele beschikbare gereedschap klust zij er ook flink op los.

Historie

Eens in een ver verleden lagen hier de kwaliteitsdropjes en andere zoethouders van Klene te wachten op de fijnproever. De dropfabriek verhuisde in de jaren ‘90 van de vorige eeuw naar zijn huidig locatie in Hoorn. De fabrieksterreinen en kantoorpanden werden gesloopt en het als magazijn/laboratorium in gebruik zijnde Pakhuis bleef eenzaam achter.

Na jaren van leegstand heeft het Pakhuis aan de Lagedijk in Zaandijk een nieuwe bestemming gekregen. Een aantal creatieve ondernemers heeft de handen ineengeslagen en zodoende is er een bijzondere evenementenlocatie gerealiseerd. De authentieke sfeer van het pakhuis is daarbij bewaard gebleven. Oude balken, een houten vloer, en het uitzicht op de molens van de Zaanse Schans maken deze sfeer compleet.

Neem contact op

Vraag over het huren van een (vergader)ruimte in het Kreatief Pakhuis? Neem contact op:

Telefoon

Langskomen kan ook

Lagedijk 146-B
1544BL Zaandijk

Adres

Lagedijk 146-B
1544BL Zaandijk

iwan@kreatiefpakhuis.nl
tel: 06 – 24 57 66 56